ΣΥΡΟΣ

Vaporia district of Ermoupoli town on Syros island.
FAST FERRIES 980 X 703
ΣΥΡΟΣ 03b

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

8-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

1η ημέρα: Τρίκαλα/Πειραιάς/Σύρος

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 01:00π.μ. από τον Άγιο Κωνσταντίνο στα Τρίκαλα για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι περίπου στις 06:00π.μ. επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το νησί της Σύρου. Μετά από ένα ταξίδι 3,5 ωρών, φθάνουμε στη πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. Μετάβαση με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην όμορφη παραλία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα προαιρετiκή επίσκεψη στην Ερμούπολη, την “Αρχόντισσα των Κυκλάδων” όπως την αποκαλούν. Περιπλανώμενοι στα γραφικά σοκάκια της, θα θαυμάσουμε τα πολλά μαρμάρινα νεοκλασικά, τα οποία της έδωσαν και το χαρακτηριστικό τίτλο “Μαρμάρινη Πόλη”. Επιστροφή στο ξενοδοχέιο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: Γύρος του νησιού

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου, τη συνοικία Βαπόρια με τα νεοκλασικά μέγαρα, τη μικρή Βενετία και το μνημείο του “Άταφου Αγωνιστή”. Προαιρετική επίσκεψη στο θέατρο-όπερα και στο Θεατρικό Μουσείο, το Πνευματικό Κέντρο και το μουσείο με τα αντίγραφα Κυκλαδικής Τέχνης. Θα δούμε ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο, το 1ο Γυμνάσιο της Νέας Ελλάδας, το μοναδικό Δημαρχείο στη μαρμάρινη πλατεία Μιαούλη και τέλος μέσα από την αγορά, θα φθάσουμε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, προκειμένου να θαυμάσουμε την ομώνυμη αυθεντική εικόνα του EL GRECO. Αμέσως μετά, θα μεταβούμε στον ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ. Εδώ, θα επισκεφθούμε τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου, το Μοναστήρι των Καπουτσίνων, το Μοναστήρι των Ιησουιτών, την Πιάτσα, τα Λαογραφικά Μουσεία και μέσα από τα στεγάδια και τα στενά δρομάκια, θα φθάσουμε στο “Κάτω Τέρμα”, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να ξεκινήσουμε το Γύρο του Νησιού. Στη διαδρομή θα δούμε όλο το νότιο τμήμα της Σύρου, περνώντας από τα χωριά με τις θαυμάσιες παραλίες Βάρη, Μέγα Γιαλό, Ποσειδωνία ή Ντελαγράτσια, Φοίνικα, Γαλησσά και Κίνι. Στάση για φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα, σε ένα από τα χωριά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή προαιρετική νυχτερινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ερμούπολη/Πειραιάς/Τρίκαλα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια ακόμη βόλτα στην πόλη και για τα τελευταία ψώνια στην αγορά της. Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε βεβαίως στα ψώνια να συμπεριλάβουμε τα περίφημα συριανά λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες, χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα. Το απόγευμα στις 16:00μ.μ. επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι περίπου στις 19:30μ.μ. ΅Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και αναχωρούμε για την επιστροφή μας στα Τρίκαλα. Με μία ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας θα είμαστε πίσω στα Τρίκαλα λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τέλος εκδρομής

Τιμή Συμμετοχής : 225€/άτομο
Επιβάρυνση μονόκλινου: 40€/άτομο

Περιλαμβάνονται

Μεταφορά με υπερυψωμένο πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά / Σύρο / Πειραιά.
2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο (Azolimnos bay 3*) με πρωινό.
Οι περιηγήσεις/ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Ασφάλεια Tour Operator.
ΦΠΑ 13%.

Δεν περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε Μουσεία/Αρχαιολογικούς χώρους/Χώρους Ενδιαφέροντος.
Επιπλέον γεύματα ή ποτά.
Ότι άλλο αναφέρεται ως προαιρετικό.

Η ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή.