Ορεινή Αρκαδία

dhmhtsanab
dhmhtsanad
dstemnitsaa

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ / ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ / ΑΡΓΟΛΙΔΑ


25 – 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

1η ΜΕΡΑ: Τρίκαλα/Λαμία/Ισθμός/Μυκήνες/Άργος (25/02/2023)

Αναχώρηση στις 08:00 από τον Άγιο Κωνσταντίνο Τρικάλων. Πρώτη ενδιάμεση ημίωρη στάση περίπου στις 09:30 περιφερειακά στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Δεύτερη ενδιάμεση ημίωρη στάση στο Olympus plaza στο ύψος των Μεγάρων περίπου στις 13:00.  Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας για την Αργολίδα, πραγματοποιούμε μία σύντομη στάση στην παλαιά γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου για μία αναμνηστική φωτογραφία με φόντο τον ισθμό.

Πρώτος μας προορισμός στην περιοχή της Αργολίδας, ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών. Θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε τα κυκλώπεια τείχη και το μεγαλείο της αρχαίας πόλης κράτους, που κυριάρχησε στρατιωτικά και πολιτισμικά στον ελληνικό χώρο την εποχή του χαλκού.

Άφιξη στο Άργος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Ελεύθεροι το υπόλοιπο της ημέρας για μία γνωριμία με την πρωτεύουσα της Αργολίδας*. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : Άργος/Λίμνη Στυμφαλία/Δημητσάνα/Στεμνίτσα/Καρύταινα/Άργος (26/02/2023)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιήγησή μας στα μέρη της ορεινής Κορινθίας και Αρκαδίας. Διαμέσου των ιστορικών στενών των Δερβενακίων και της αρχαίας Νεμέας ξεκινάμε την ανηφορική μας διαδρομή προς τη νότια ορεινή Κορινθία, πραγματοποιώντας ένα πέρασμα από τις όχθες της λίμνης Στυμφαλίας. Γνωστή από τους 12 άθλους του Ηρακλή, αποτελεί σήμερα τον νοτιότερο ορεινό υδροβιότοπο των Βαλκανίων. Εβρισκόμενος στους νότιους πρόποδες του όρους Κυλλήνη (ή Ζήρεια) ο υδροβιότοπος έχει έκταση περίπου 12,83 τ.χλμ.

Περίπου στις 11:30 π.μ. φθάνουμε στον πρώτο μας προορισμό στην ορεινή Αρκαδία, την ιστορική Δημητσάνα. Χτισμένη σε περίοπτη θέση πάνω από το φαράγγι του Λούσιου και σε υψόμετρο από τα 950 μέχρι και τα 1080 μέτρα, αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς πετρόκτιστους οικισμούς της Πελοποννήσου, με γραφικά πέτρινα καλντερίμια και μοναδική θέα προς το φαράγγι του Λούσιου, τον κάμπο της Μεγαλόπολης και τον Ταΰγετο. «Η μπαρουταποθήκη της επανάστασης», όπως την ονόμασαν, διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στον αγώνα του 1821, παράγοντας το απαραίτητο πυρομαχικό. Ελεύθεροι για καφέ και περιήγηση στα γραφικά γκαλτεριμια.

Το μεσημέρι αναχωρούμε για το δεύτερό μας προορισμό την Στεμνίτσα, το «Αρχοντοχώρι» της Αρκαδίας. Το όνομα του χωριού στα σλάβικα σημαίνει «τόπος σκιερός και δασώδης» καθώς το χωριό βρίσκεται «φωλιασμένο» μέσα σε ένα πυκνό, καταπράσινο δάσος: έλατα, πλατάνια, καρυδιές, κερασιές, καστανιές και ακακίες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό στα 1100 μέτρα υψόμετρο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και περιήγηση στα ανηφορικά σοκάκια του χωριού.

Μετά από μισή ώρα διαδρομής στους ορεινούς δρόμους της Γορτυνίας, φθάνουμε στον τελευταίο προορισμό μας την Καρύταινα. Χτισμένη σε υψόμετρο 582 μ. πάνω σε βράχο με κάστρο στην κορυφή του, είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Αρκαδίας με μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Αποκαλείται και ως «Τολέδο της Ελλάδας» λόγω της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής που διακρίνει πολλά κτήρια και κυρίως το κάστρο της, το οποίο κτίστηκε το 1245 από τον Γάλλο Γοδεφρείδο ντε Μπριγέρ, όταν οι Φράγκοι κυριάρχησαν στο Μοριά μετά την πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Στα χρόνια της Επανάστασης το κάστρο της Καρύταινας έγινε το ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος έκτισε το σπίτι του κάτω από το κάστρο. Στα πόδια της Καρύταινας, συναντώνται δύο μυθικοί ποταμοί, ο Λούσιος και ο Αλφειός. Στον ανοιχτό ορίζοντα της, απλώνεται ολόκληρη την πεδιάδα της Μεγαλόπολης.

Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Άργος, περιφερειακά μέσω Μεγαλόπολης και Τρίπολης*. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : Άργος/Παλαμίδι/Ναύπλιο/Λαμία/Τρίκαλα (27/02/2023)

Μετά το πρωινό μας*, αναχωρούμε για την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το πανέμορφο Ναύπλιο. Αρχικά θα επισκεφτούμε το ξακουστό ενετικό φρούριο του Παλαμηδίου. Έπειτα θα έχουμε ενιαίο ελεύθερο χρόνο στην πόλη του Ναυπλίου για καφέ και φαγητό. Αναχώρηση το μεσημέρι για Τρίκαλα. Με τις αντίστοιχες ενδιάμεσες στάσεις σε Μέγαρα και Λαμία θα φτάσουμε στα Τρίκαλα περίπου στις 22:00 μ.μ.

Η Ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή.

*Προαιρετικά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε βραδινή βόλτα στο Ναύπλιο.

*Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, σύντομη επίσκεψη στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αρκαδίας.

*Προαιρετικά και εάν το επιτρέπει ο χρόνος την 1η ή την 3η ημέρα της εκδρομής, μπορούμε να επισκεφθούμε το κάστρο «Λάρισα» το οποίο δεσπόζει στον ομώνυμο λόφο δυτικά της πόλης του Άργους. Η ιστορία των οχυρώσεων στο λόφο της Λάρισας ξεκινά από τους προϊστορικούς χρόνους και φτάνει έως και την περίοδο της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ακολουθώντας τη μακραίωνη ιστορία της πόλης του Άργους, από την Προϊστορική Εποχή, αποτελούσε ανέκαθεν οχυρό παρατηρητήριο και ύστατη γραμμή άμυνας της πόλης.

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο, 2 πρωινά
 • Τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Φόρος διαμονής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια Tour Operator
 • ΦΠΑ 13%.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε Μουσεία
 • Eίσοδοι σε Αρχαιολογικούς Χώρους
 • Επιπλέον γεύματα και ποτά
 • Ότι άλλο αναφέρεται ως προαιρετικό