Κωνσταντινούπολη

1
2

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

27-30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

1η & 2η ΜΕΡΑ: Τρίκαλα – Κήποι – Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στον Άγιο Κωνσταντίνο στα Τρίκαλα και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη στις 18:00 το απόγευμα. Κάνοντας την πρώτη στάση στον Κορινό και συνεχίζοντας με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Ακολουθεί ο καθιερωμένος τελωνειακός έλεγχος και ελεύθερος χρόνος για ψώνια στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά, φθάνουμε  το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

Πρώτη μας επίσκεψη  η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) ή Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα, με το Αγίασμα και τα ψαράκια του γνωστού θρύλου της άλωσης, εκεί υπάρχουν οι τάφοι των Πατριαρχών και των Ευεργετών.

Ακολούθως θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για τελευταία φορά πριν την άλωση ο Ακάθιστος Ύμνος. Είναι ένα από τα σημαντικότερα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Πόλης. Βρίσκεται στις Βλαχέρνες, στην περίφημη αυτή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, όπου εκτός του ναού υπήρχε και βασιλικό παλάτι.

Στη συνέχεια , θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι.

Και ακολουθεί μια προαιρετική κρουαζιέρα στα θρυλικά στενά του Βοσπόρου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης σε περιοχές από την Ευρωπαϊκή και την Ασιατική πλευρά.(Εάν έχουμε χρόνο θα επισκεφθούμε και τα Πριγκηπόνησα).  Άφιξη-τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την επίσκεψη του ιστορικού κέντρου όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, το Μπλέ Τζαμί, την υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού, το περίφημο παλάτι Ντολμά μπαχτσέ και τέλος θα καταλήξουμε στην περίφημη Αγιά Σοφιά. Περπατώντας φθάνουμε στην στη φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, αναμνηστικά, αντίκες, είδη δώρων κ.α. είναι στη διάθεση σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ ακολουθεί προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:  Κωνσταντινούπολη – Κήποι – Τρίκαλα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ακολουθούμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας από Ραιδεστό, Μάλγαρα, Καισάνη φθάνουμε στα σύνορα των κήπων για τον καθιερωμένο τελωνιακό έλεγχο. Συνεχίζουμε την πορεία μας, για τα Τρίκαλα  και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό (εξ ιδίων) και ξεκούραση φθάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής: €155

Επιβάρυνση μονόκλινου: €40

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
 • Οι περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια Tour Operator
 • ΦΠΑ 13%.

Δεν Περιλαμβάνονται

 •   Είσοδοι σε Μουσεία
 •   Eίσοδοι σε Αρχαιολογικούς Χώρους
 •   Επιπλέον γεύματα και ποτά
 •   Ότι άλλο αναφέρεται ως προαιρετικό

Η Ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή