Κρήτη


6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


5 – 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

1η ΜΕΡΑ: Τρίκαλα-Πειραιάς (05/07/2022)

Αναχώρηση στις 13:00 για τον Πειραιά. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση ,  φθάνουμε αργά το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο καράβι και απόπλους στις 22:00 για τα Χανιά. Διανυκτέρευση  εν πλω.

2η ΜΕΡΑ : Χανιά–Ρέθυμνο–Ηράκλειο (06/07/2022)

Άφιξη το πρωί στα Χανιά στο λιμάνι της Σούδας Αρχικά θα επισκεφθούμε το ακρωτήρι στα ανατολικά της πόλης των Χανίων,  πλούσιο σε ιστορία και φυσικές ομορφιές. Εδώ βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων Ελευθερίου και Σοφοκλή στο λόφο του προφήτη Ηλία, όπου το 1897 είχε εγκαταστήσει την έδρα της η επαναστατική επιτροπή με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Η θέα στην πόλη είναι μαγευτική και το όμορφο τοπίο θα σας ενθουσιάσει. Εν συνεχεία θα καταλήξουμε στην πόλη, για να επισκεφθούμε το βενετσιάνικο λιμάνι με τον Φάρο, την συνοικία γύρω από το ενετικό λιμάνι, με τα γραφικά σπιτάκια και τα κτίσματα της εποχής της ενετοκρατίας. Έπειτα θα δούμε την Εβραϊκή συνοικία με το ναό του Αγίου Φραγκίσκου και την Δημοτική Αγορά, εντυπωσιακό οικοδόμημα σε σταυροειδές σχήμα όπου στεγάζονται καταστήματα. Επίσης θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Χρυσοπηγής. Συνεχίζοντας  αναχωρούμε  για τον επόμενο σταθμό μας που είναι το Ρέθυμνο. Η παλαιά πόλη χτισμένη γύρω από το ενετικό κάστρο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη στις , με την Βενετσιάνικη ρυμοτομία, στις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα Βενετσιάνικα αρχοντικά, στις τούρκικες βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλαιά σπίτια με τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Η σύγχρονη πόλη αγκαλιάζει την παλαιά και εκτίνεται κατά μήκος στις παραλίας. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό (εξ ιδίων).Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Αρκαδίου. Στη συνέχεια αναχωρούμε  για τον τελικό προορισμό μας το Ηράκλειο.   Τέλος θα  καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Άφιξη-  τακτοποίηση   στα δωμάτια. Δείπνο – Διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ : Ηράκλειο-Γόρτυνα-Φαιστός – Μάταλα (07/07/2022)

Πρωινό και αμέσως αναχωρούμε για την αρχαία Γόρτυνα. Τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας είναι τα εξής: η Ακρόπολη πάνω στο λόφο, το κοίλο θέατρο, 0ο ναός του Πυθίου Απόλλωνα, ο ναός των Αιγυπτίων θεών Ίσιδας και Σάρπη. Επίσης μπορούμε να δούμε τα ερείπια της δημόσιας Κρήνης, το αμφιθέατρο, τις θέρμες και το Στάδιο. Από την άλλη μεριά διακρίνονται τα ερείπια της αγοράς με τον ναό του Ασκληπιού και το ωδείο. Στα νότια του ωδείου η εκκλησία του Αγίου Τίτου, συνδυασμός παλαιοχριστιανικής Βασιλικής και σταυροειδούς ναού, από την οποία σώζεται μόνο η αψίδα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τους αρχαιολογικούς χώρους της Φαιστού. Και μετά την Ιερά Μονή Καλυβιανής. Στη συνέχεια καταλήγουμε στα φημισμένα Μάταλα . Ελεύθερος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό (εξ ιδίων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : Ηράκλειο–Ελούντα(με θέα προς τη Σπιναλόγκα)-Αγ. Νικόλαο-Σητεία–Βάι (08/07/2022)

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την ημερήσια εκδρομή μας. Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο περνώντας από τον Άγιο Νικόλαο φθάνουμε Σητεία και θα καταλήξουμε στο παραλιακό Βάϊ. Στην όμορφη κοιλάδα, που σχηματίζουν δύο λόφοι, απλώνονται οι 5.000 φοινικιές που κατεβαίνουν αμφιθεατρικά, μέχρι την χρυσαφένια αμμουδιά. Το τοπίο εδώ αλλάζει, γίνεται ειδυλλιακό και τροπικό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο. Μετά την πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου θα κατευθυνθούμε προς την κοντινή Ελούντα, ένα θαυμάσιο θέρετρο που έχει γίνει γνωστό παγκόσμια, όπου και θα έχουμε την δυνατότητα* πραγματοποιώντας μία μικρή διαδρομή 10 λεπτών με το Πούλμαν να βρεθούμε στο καλύτερο σημείο με θέα την ξακουστή Σπιναλόγκα και να αφιερώσουμε λίγα λεπτά για μία αναμνηστική φωτογραφία με φόντο το διάσημο νησάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : Ηράκλειο–Ξενάγηση (09/07/2021)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το ξακουστό παλάτι της Κνωσού, το οποίο απέχει 6 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου, δίπλα στο ομώνυμο χωριό Κνωσός. Η Κνωσός ήταν το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, κατά το διάστημα 2000-1400 π.χ. Στη συνέχεια στη πόλη του Ηρακλείου θα επισκεφθούμε την πλατεία του Νικηφόρου Φωκά, ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, όπου θα θαυμάσετε την όμορφη κρήνη Μοροζίνι. Οι οκτώ λεκάνες της κρήνης είναι διακοσμημένες με ανάγλυφα, που παριστάνουν Νύμφες και Τρίτωνες να ιππεύουν δελφίνια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό (εξ ιδίων) να περπατήσετε στους δρόμους, αλλά και να κάνουμε τα ψώνια μας, μέχρι την ώρα που το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στο λιμάνι για να επιβιβαστούμε στο καράβι. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση και απόπλους για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ΜΕΡΑ : Πειραιάς–Τρίκαλα (10/07/2021)

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αμέσως αναχωρούμε για Τρίκαλα. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση , φθάνουμε στην πόλη μας.


Τιμές & Επιβαρύνσεις/Άτομο
Τιμή Συμμετοχής : 290€
Επιβάρυνση Αριθμημένων θέσεων : 10€
Επιβάρυνση Μονόκλινου : 60€
Επιβάρυνση δίκλινης καμπίνας : Πειραιάς-Χανιά 40€ + Ηράκλειο-Πειραιάς 30€
Επιβάρυνση τετράκλινης καμπίνας : Πειραιάς-Χανιά 25€ + Ηράκλειο-Πειραιάς 15€


Η Ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή.

*Προαιρετικά και εάν το επιτρέπει ο χρόνος από την Ελούντα ή από την Πλάκα μπορούμε να επισκεφθούμε με καΐκι τη βραχονησίδα της Σπιναλόγκα, ή εναλλακτικά να πραγματοποιήσουμε στάση πλησίον της Πλάκας στο σημείο με την καλύτερη θέα Το νησάκι βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Χερσονήσου. Το 1903 λειτούργησε το λεπροκομείο. Χάρη όμως στην πρόοδο της επιστήμης το λεπροκομείο καταργήθηκε οριστικά το έτος 1957.

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Χανιά και Ηράκλειο-Πειραιά
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο, 3 πρωινά , 3 βραδινά
 • Τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Φόρος διαμονής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια Tour Operator
 • ΦΠΑ 13%.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε Μουσεία
 • Eίσοδοι σε Αρχαιολογικούς Χώρους
 • Επιπλέον γεύματα και ποτά
 • Ότι άλλο αναφέρεται ως προαιρετικό